U heeft verpleegkundige thuiszorg nodig voor een bepaalde tijd en u wilt een klein, deskundig en ervaren team om u heen hebben voor de zorg. Een team wat aandacht en tijd heeft om de zorg op een fijne manier te geven. U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld de tijdelijke zorg die u na een operatie nodig heeft om thuis te herstellen. Dan neemt u contact met ons op en overleggen wij samen met u de hulpvraag.

Maar stel dat u afnemende gezondheid ervaart en uw lichaam niet meer beter wordt. Dan kan intensievere zorg nodig zijn voor een langere tijd. Soms gebeurt het dat de cliënt zelf nog geen hulp wil accepteren, maar dat de zorg voor de mantelzorger echt te zwaar wordt. Schroom niet, maar bel ons om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Een van ons komt dan bij u langs voor een kennismakingsgesprek. Wij kijken, in overleg met u, wat er nodig is om de zorg zo optimaal mogelijk te kunnen geven en op een wijze die voor u zo prettig mogelijk is. Wij kunnen u zoveel mogelijk zorg uit handen nemen, waarbij u nog steeds zelf de regie over uw leven behoudt. Er wordt een zorgmap aangemaakt (die bij u thuis blijft), waarin het zorgplan, de acties en opmerkingen worden vermeld. Om de zorg te mogen leveren tekent u een zorgovereenkomst. Hierin worden de afspraken tussen de cliënt en de zorgverlener vastgelegd.

De zorg bestaat uit het met elkaar afstemmen hoe u de zorg het liefst wil hebben: wat kunt u zelf en waarbij kunnen wij u ondersteunen. U kunt dan denken aan wassen en aankleden, wondzorg, stomazorg, zwachtelen, zorg voor wond- of nefrodrains, catheterzorg, sondevoeding, medicatie toedienen / injecteren. Maar ook het begeleiden om juist zelf te leren hoe bijv. de stoma te verzorgen, enz. Daarnaast of misschien is dat wel het belangrijkste: het begeleiden van het omgaan met het ziekteproces of het ondersteunen van de mantelzorger in deze nieuwe situatie.

Een luisterend oor en zorg en aandacht voor de cliënt als mens. Een operatie of een grote verandering in de gezondheid van iemand kan immers van grote invloed zijn op het leven van u en uw familie of direct betrokkenen.

Wanneer u een operatie of onderzoek moet ondergaan en daarna thuiszorg nodig heeft kunt u ons van te voren bellen. We kunnen dan vooraf kennis komen maken en al een intake doen zodat bij uw thuiskomst alles snel en goed geregeld is.

Contact

Connie Jonkman       06-15405239

Marja van der Loos  06-44211695