Ik ben Connie Jonkman en geboren en opgegroeid in Utrecht. In Woerden heb ik de opleiding tot A-verpleegkundige met succes afgerond, waarna ik jarenlang op diverse ziekenhuisafdelingen, in de thuiszorg en in huisartsen praktijken heb gewerkt.

Verpleegkundige is een mooi en bijzonder beroep dat ik vanaf het begin met heel veel plezier en energie heb uitgeoefend. Zorg voor mensen, met een laagdrempelige benadering in de thuissituatie, is voor mij een mooie combinatie met mijn functie als praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk. Twee verschillende benaderingen die ik heel fijn vind om te combineren.

Ik ben daarom sinds januari 2017 naast mijn werk als praktijkverpleegkundige ook ZZP’er in de thuiszorg geworden om meer te kunnen betekenen voor mensen die thuis zorg nodig hebben. Ik vind het fijn om mensen in hun eigen omgeving de persoonlijke aandacht en zorg te kunnen geven die ze nodig hebben en daar ook de benodigde tijd voor te kunnen nemen. Tegenwoordig blijven veel mensen langer thuis wonen dan vroeger, hetgeen goede zorg thuis nog belangrijker maakt dan het toch al is.